MediaTek Helio P60

28 února 2018 - zdroj tisková zpráva

Společnost MediaTek tvoří budoucnost mobilů s novou čipovou sadou Helio P60, která zákazníkům přináší velký základní výkon a umělou inteligenci

První čipová sada s AI platformou společnosti MediaTek podporuje špičkovou AI, pokročilé zážitky z fotografování a velkou základní výkonnost v jednom výkonném a energeticky účinném balení

Společnost MediaTek dnes představila platformu systému na čipu (SoC) MediaTek Helio P60, první SoC platformu představující vícejádrovou procesorovou jednotku AI (mobilní APU) a svou technologii AI NeuroPilot. Její kombinace procesorů Arm Cortex A73 a A53 přináší až 70% zvýšení výkonnosti CPU v porovnání s modely Helio P23 a Helio P30, kromě 70% zvýšení výkonu GPU. Technologie MediaTek Helio P60, postavená za použití nové technologie FinFET 12nm, přináší neuvěřitelnou energetickou účinnost, která prodlužuje životnost baterie.

„Na základě našeho dědictví inovativní technologie změní nová sada MediaTek Helio P60 vše, co zákazníci mohou očekávat ve smartphonu," uvedl TL Lee, generální ředitel obchodní divize pro bezdrátovou komunikaci společnosti MediaTek.„Zavedením velkého základního výkonu a účinnosti do procesorové jednotky určené pro aplikace AI přináší čipová sada MediaTek Helio P60 spotřebitelům vlajkové funkce, jako je podrobná detekce obličeje, identifikace objektů a scenérií, zážitky z plynulých her a chytřejší funkce fotoaparátu. Tato nová čipová sada umožňuje každému přístup k neuvěřitelným zařízením za dostupnou cenu."

MediaTek Helio P60 (PRNewsfoto/MediaTek Inc.)

Sada MediaTek Helio P60 je vybavena čtyřmi procesory Arm A73 2.0 GHz a čtyřmi procesory Arm A53 2.0 GHz v osmijádrovém provedení konfigurace LITTLE. SoC je vyráběn na výrobním procesu TSMC 12nm a je doposud nejúčinnějším produktem Helio P série SoC společnosti. Ve srovnání se sadou Helio P23, předchozí generací řady Helio P, je MediaTek Helio P60 až o 12 % účinnější a má až o 25 % vyšší výkon při vysoce náročných hrách, takže si spotřebitelé mohou na svém zařízení hrát delší dobu. Čipová sada využívající technologii CorePilot 4.0 společnosti MediaTek s řízením tepla, sledováním uživatelských zkušeností a programem Energy Aware Scheduling (EAS) optimalizuje výkon procesoru a úsporu energie pro udržitelnou uživatelskou zkušenost i při nejnáročnějších výpočetních úkolech.

Sada MediaTek Helio P60 přináší technologii NeuroPilot AI do srdce vašeho smartphonu. Jeho počítačová architektura AI v rámci SoC funguje bezproblémově v procesorech CPU, GPU a Mobile APU, čímž se maximalizuje výkon a energetická účinnost. Díky dvojnásobné energetické účinnosti řešení GPU poskytuje vícejádrová sada APU MediaTek Helio P60 vynikající energetickou účinnost a ve své třídě špičkový výkon 280 GMAC/s.

NeuroPilot SDK společnosti MediaTek v modelu P60 je kompatibilní s Google sítěmi API (Android NNAPI) a podporuje také běžné rámce AI, včetně TensorFlow, TF Lite, Caffe a Caffe2. To usnadňuje vývojářům rychle přinášet inovativní AI aplikace. Společnost MediaTek jako partner výměny otevřených neuronových sítí (ONNX) pracuje na tom, aby ve 2. čtvrtletí roku 2018 pro svou čipovou sadu zajistila podporu ONNX a vývojářům tak poskytla ještě větší flexibilitu při navrhování aplikací s využitím AI.

Ve srovnání s předchozími řadami Helio P tři procesory obrazového signálu (ISP) sady MediaTek Helio P60 zvyšují energetickou účinnost s využitím o 18 procent méně energie pro nastavení duálních kamer. Kombinací neuvěřitelné fotografické technologie Helio P60 s výkonným procesorem Mobile APU mohou uživatelé využívat zkušenosti s aplikací AI při zkrášlování v reálném čase, s novými překryvy v reálném čase, zrychlením AR/MR, vylepšením fotografie, náhledy v reálném čase a dalšími.

Sada MediaTek Helio P60 také obsahuje modem 4G LTE WorldMode, duální 4G VoLTE a inteligentní anténovou technologii TAS 2.0, které poskytují zákazníkům bezproblémovou globální konektivitu. Díky propracované vyváženosti výkonu a účinnosti umožňuje sada MediaTek Helio P60 výrobcům zařízení představit na trhu chytřejší, výkonnější a spolehlivější chytré telefony střední třídy.

Smartphony poháněné čipovou sadou MediaTek Helio P60 budou k dispozici od počátku 2. čtvrtletí roku 2018. Pro další informace o nejnovějších čipových sadách navštivte: MediaTek Helio P60

O společnosti MediaTek Inc.

MediaTek Incorporated (TWSE: 2454) je globální společnost beztovárních (fabless) polovodičů, která umožňuje 1,5 miliardy připojení zařízení ročně. Jsme lídrem na trhu ve vývoji inovativních čipových systémů (SoC) pro mobilní zařízení, domácí zábavu, konektivitu a produkty IoT. Naše odhodlání k inovacím nás vyneslo do pozice hnací síly na trhu v několika klíčových technologických oblastech, včetně vysoce výkonných mobilních technologií a pokročilých multimediálních řešení v širokém spektru produktů, jako jsou smartphony, tablety, digitální televizory, OTT boxy, oděvy a řešení pro automobilový průmysl. Společnost MediaTek umožňuje lidem rozšiřovat své obzory a lépe dosahovat svých cílů pomocí inteligentních technologií. Tuto myšlenku nazýváme Everyday Genius a ta je základem všeho, co děláme. Více informací naleznete na webových stránkách www.mediatek.com.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum