Pevné linky využívá v síti O2 stále více než 320 tisíc rezidentních zákazníků. Fixní připojení je jedním z nejstabilnějším řešení a například pro seniory představuje často nejvhodnější variantu telefonního spojení. Senioři totiž spíše u pevné linky docení jistotu a spolehlivost než nejmodernější technologie. Nesporné výhody pevných linek ovšem doceňují i firmy, pro jejichž podnikání bývá fixní připojení klíčové. O2 proto přichází s výhodnou nabídkou telefonů pro pevnou linku. Jejich ceny začínají už na 895 Kč.

Některé modely telefonůpro seniory pořídíte i za méněnež1000 Kč. Přitom průměrná cena dnešních mobilních telefonůje mnohem vyšší ačasto mají funkce, které starší lidé ani nevyužijí. Senioři tak mohou koupí telefonu z této nabídky výrazněušetřit," upřesňuje Jan Hruška, ředitel fixních služeb O2.

Pevná linka, foto O2

Telefony pro seniory nepřináší svým majitelům pouze finanční úsporu, mohou také zachraňovat lidské životy. Záchranná služba totiž dokáže přesnou polohu pevné linky identifikovat mnohem lépe než u mobilního čísla. Pevná linka je totiž zpravidla vázána na jednu adresu. To se hodí zejména v situaci, kdy senior bydlí v lokalitě, která je hůře pokryta mobilním signálem. V takovém místě pro něj může pevná linka fungovat jako stabilní spojení nejen se záchrannými linkami, ale také s příbuznými nebo úřady.

"Nespornou výhodou přístroje pro seniory je jeho snadná obsluha. Díky tarifu Volání ČR mohou za 299 korun měsíčně telefonovat bez omezení na jakákoliv mobilní či pevné číslo v libovolné tuzemské síti. V neposlední řadě se senioři nemusí složitě učit ovládat mobilní telefon s dotykovým displejem. A netrápí ho ani vybitá baterie přístroje," dodává Jan Hruška.

Ideálním řešením pro seniory je telefon DORO331ph z nabídky O2. Přístroj má tři programovatelná tlačítka, která mohou telefonujícího rychle spojit s příbuznými nebo právě záchrannou linkou. Překážkou v jeho obsluze nemůže být ani horší zrak majitele. Robustní přístroj totiž disponuje velkými černými tlačítky. DORO331ph pořídíte už za necelou tisícikorunu.

Pevné linky v síti O2 nevyužívají pouze senioři. O2 zlevnilo další vybrané pevné telefony také pro firemní zákazníky. Přístroj Gigaset C620 za 1295 korun, který vydrží až 530 hodin v pohotovostním režimu a volat s ním můžete až 26 hodin.

Pevný telefon Gigaset stojí 1295 Kč vydrží až 530 hodin v pohotovostním režimu nebo 26 hodin běžného hovoru. Panasonic KX-TGE 210 za 1155 Kč má zase moderní design, kontrastní displej s bílým podsvícením a signalizaci událostí pomocí integrované LED diody.

Telefon Panasonic KX PRS110FXW zase mohou ocenit rodiny s dětmi. Za 1895 Kč má také funkci dětské chůvičky, která umožňuje nepřetržitě dávat pozor nejenom na děti. Model Phillips M6601WBza 1355 Kč zase disponuje kvalitním zvukem, snadno čitelným LCD displejem a kalibrovatelnou klávesnicí.

Akce trvá do vyprodání zásob. Všechny zlevněné telefony najdou zákazníci v e-shopu O2.